Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 20-22/03






Τι είναι το πανόραμα;

Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας είναι το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο σε θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Απευθύνεται σε νέους και νέες, κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης. Θα πραγματοποιηθεί για 5η φορά στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής) με τη συμμετοχή πάνω από 150 διακεκριμένων εισηγητών και τη στήριξη των πλέον αξιόλογων επιχειρήσεων.

Ο βασικός στόχος του Πανοράματος ήταν και είναι να ενημερώσουμε τους νέους μας, μέσα από 33 εισηγήσεις (πάνελ), σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν περίπου 15 κλάδοι/τομείς της οικονομίας προκειμένου να επιλέξουν τη βέλτιστη πορεία είτε ως στελέχη επιχειρήσεων είτε ως επιχειρηματίες.
Οι κλάδοι/τομείς είναι:

Ναυτιλία Τουρισμός Γεωργία
Design Πληροφορική Logistics
Νανοτεχνολογία Τρόφιμα Social Media
Διαφήμιση/Επικοινωνία Mobile Services Ασφάλειες
Φαρμακευτικός χώρος Εξαγωγές


Ταυτόχρονα, θέλουμε να αναδείξουμε την ‘Άλλη Ελλάδα’, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Επιπλέον φέτος θα συνεχίσουμε τα workshops τις συζητήσεις χωρίς ατζέντα και κυρίως τα Business Days, τον πολύ επιτυχημένο θεσμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε επιχειρήσεις στον οποίο πέρυσι συμμετείχαν 650 νέοι και νέες, ηλικίας 18-30 ετών.

Τέλος, φέτος θα εισαγάγουμε τις Συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, όπου ένας επιχειρηματίας ή στέλεχος εταιρείας θα παρουσιάσει ένα θέμα για μισή ώρα και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» μετρά φέτος τη 5η συνεχή χρονιά επιτυχούς παρουσίας, αποτελώντας αφετηρία επιχειρηματικής έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους νέους.
Η μεγαλύτερη εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων διοργανώνεται από τον κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο, καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, και την ομάδα του, στις 20 – 22 Μαρτίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

Το «Πανόραμα 2015» σε αριθμούς: 33 θεματικές εισηγήσεις, 160 εισηγητές, 9 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, 7 workshops και 20 συζητήσεις χωρίς ατζέντα, 23 Business Days.

Στο πλαίσιο του «Πανοράματος» θα φιλοξενηθούν:

· 33 θεματικές εισηγήσεις (πάνελ) με τη συμμετοχή 160 διακεκριμένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων είναι στελέχη Marketing & Επικοινωνίας μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, Καθηγητές Πανεπιστημίου, επιχειρηματίες επιτυχημένων start-ups, Communication & Digital Specialists, στελέχη επιχειρήσεων ανθρώπινου δυναμικού, κα.
· 9 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, μια ενότητα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, όπου ένας επιχειρηματίας ή στέλεχος εταιρείας θα παρουσιάσει ένα θέμα για μισή ώρα και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση
· 7 workshops και 20 “Συζητήσεις χωρίς ατζέντα”, διευκολύνοντας τον ελεύθερο διάλογο μεταξύ εισηγητών και κοινού, την περαιτέρω ανάπτυξη θεματολογίας και απόψεων καθώς και το networking
Τη θεματολογία των επιβεβαιωμένων, ως σήμερα, discussion panels και τους εισηγητές αυτών μπορείτε να δείτε στο http://www.pan-orama.org/panelSpeakers15
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του 3μερου «Πανοράματος» γίνονται κατ’ αποκλειστικότητα οι αιτήσεις εγγραφής στον επιτυχημένο θεσμό “Business Days”, που αφορά σε 23 εκπαιδευτικές επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σε πολυεθνικές επιχειρήσεις μεταξύ 20 Απριλίου και 5 Ιουνίου 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα “Business Days” έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των νέων, καθώς προσφέρουν τη μοναδική εμπειρία αλληλεπίδρασης με στελέχη της αγοράς και τη γνωριμία με τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας μιας εταιρείας. Στα περσινά Business Days συμμετείχαν 650 νέοι και νέες, ένας αριθμός που αναμένεται φέτος να ξεπεραστεί. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των Business Days στο http://www.pan-orama.org/business-days

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ για μία ημέρα ή 10 ευρώ για όλο το τριήμερο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν online στις εργασίες του «Πανοράματος», μέσω της επίσημης ιστοσελίδας http://www.pan-orama.org/ είτε απευθείας στην υποδοχή του συνεδρίου.

Φορέας της εκδήλωσης είναι το Ερευνητικό Κέντρο Στρατηγικής Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητας, ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ενώ η V+O COMMUNICATION αποτελεί έναν εκ των χορηγών επικοινωνίας του θεσμού. Χρυσοί Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι διάφορες μεγάλες εταιρείες.

Το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» αποτελεί επιστέγασμα των πρωτοβουλιών που, χρόνια τώρα, εστιάζουν να φέρουν σε επαφή τους νέους με την πανεπιστημιακή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο μέσω ενημερωτικών δράσεων, επισκέψεων σε επιχειρήσεις και ημερών καριέρας.

Πηγή

Μαρία Ελένη Πένια Γκονζάλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου