Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Χώρες για βαριά...πορτοφόλια...

Τα ταξίδια είναι ένα πολύ ακριβό χόμπι. Με πτήσεις, ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι πολύ δύσκολο να μείνει κανείς εντός των ορίων του προϋπολογισμού που έχει θέσει.

Ειδικοί σε θέματα τουρισμού έκαναν έρευνα για τις πιο ακριβές χώρες για να πάει κανείς διακοπές. Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 141 χώρες και από τις συγκρίσεις σε εισιτήρια από και προς ΗΠΑ, αλλά και Ευρώπη, αλλά και από τα καθημερινά αγαθά ή τη βενζίνη προκύπτουν οι 20 πιο ακριβές.

Ας δούμε ποιες είναι οι 20 πιο ακριβές χώρες για να επισκεφτεί κάποιος...με tips κορυφαίων αξιοθέατων.


20. Ιρλανδία
Για Χάρτη πατήστε εδώ
Το μουσείο του Τιτανικού
Παρότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά προσιτές και το ίδιο ισχύει για τα ξενοδοχεία, το πρόβλημα είναι κυρίως η καθημερινότητα. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες κοστίζουν 10% ακριβότερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δείτε το νόμισμα της χώρας

19. Σεϊχέλες 
                                                                  Για χάρτη πατήστε εδώ 
Το νησί βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό μεταξύ Σομαλίας και Μαδαγασκάρης.  
Τα εισιτήρια δεν είναι και πολύ φθηνά, όμως ένα καλό ξενοδοχείο θα σας στοιχίσει πάνω από 350 δολάρια τη βραδιά. Το κόστος ζωής είναι 40% χαμηλότερο από των ΗΠΑ.


18. Καναδά

Για χάρτη πατήστε εδώ
..Ξενοδοχείο από πάγο στον Καναδά..





















Δείτε το νόμισμα της χώρας

17. Μιανμάρ

Για Χάρτη πατήστε εδώ
Η απαστράπτουσα χρυσή παγόδα της Yangon.
Δείτε επίσης:
Δείτε το νόμισμα της χώρας
16. Γερμανία
Για Χάρτη πατήστε εδώ


Αν θέλετε να πάτε διακοπές εκεί, να ξέρετε ότι οι τιμές των εισιτηρίων και των ξενοδοχείων είναι μέτριες, δηλαδή θα βρείτε δωμάτιο σε ξενοδοχεία Α κατηγορίας με λίγο περισσότερα από 120 δολάρια τη βραδιά, ενώ το κόστος αγαθών και υπηρεσιών είναι αντίστοιχο των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Δείτε επίσης:
Δείτε το νόμισμα της χώρας

15. Χονγκ Κονγκ



Για Χάρτη πατήστε εδώ
Ένα αξιοθαύμαστο δείγμα παράδοσης και αρχιτεκτονικής, που αποπνέει ηρεμία και εντυπωσιάζει με το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει.

Δείτε επίσης:
Δείτε το νόμισμα της χώρας
14. Ισλανδία 
Για Χάρτη πατήστε εδώ
















Δείτε επίσης:
Δείτε το νόμισμα της χώρας


13. Μπαρμπέιντος 

Για Χάρτη πατήστε εδώ
Atlantis Submarine
Στα πανέμορφα νησιά θα βρείτε μέτριες τιμές εισιτηρίων και ακριβά δωμάτια που ξεπερνούν τα 330 δολάρια τη βραδιά, ενώ και η καθημερινότητα δεν είναι καθόλου φθηνή για εξωτικό προορισμό.


12. Ολλανδία
Για Χάρτη πατήστε εδώ
Η γέφυρα του Μωυσή

11. Σενεγάλη
  Για Χάρτη πατήστε εδώ
Retba Περιφέρεια Ντακάρ, Σενεγάλη
10. Αυστρία
 Για Χάρτη πατήστε εδώ
Το γύρο του κόσμου σε 80... λεπτά προσφέρει το εντυπωσιακό «Πάρκο με τις Μινιατούρες» στο Κλάγκενφερτ της Αυστρίας και αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλης, αφού περιλαμβάνει λεπτομερέστατες μινιατούρες από τα πιο διάσημα ιστορικά μνημεία του κόσμου. Ο κήπος με τα αξιοθέατα μινιατούρες της Αυστρίας

9. Ιταλία
 Για Χάρτη πατήστε εδώ
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά προσιτές και ένα ξενοδοχείο θα στοιχίσει περί τα 170 δολάρια τη βραδιά.

Δείτε επίσης:

8. Σουηδία
Για Χάρτη πατήστε εδώ

Με πολύ φθηνά εισιτήρια, αλλά ακριβά ξενοδοχεία και υψηλές τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες.

7. Δανία 
Για Χάρτη πατήστε εδώ
Η «Legoland» ανοίγει τις πύλες της στο κοινό από τον Οκτώβριο έως το Μάρτιο και «υπόσχεται» να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μοναδικές στιγμές χαράς και διασκέδασης, σε έναν κόσμο όπου τα LEGO έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο!

6. Ισραήλ 

Για Χάρτη πατήστε εδώ
Κήποι και Χρυσός Θόλος της Μπαχάι "Baha'i Gardens and Golden Dome" Το Παρεκκλήσι του Μπαμπ είναι μια δομή σε Χάιφα , Ισραήλ όπου τα λείψανα του Μπαμπ , ιδρυτής της Μπαμπί Πίστης και πρόδρομος του Μπαχάολλα στην Μπαχάι Πίστη , έχουν θαφτεί? θεωρείται ότι είναι το δεύτερο ιερότερο μέρος στη Γη για τους Μπαχάι, μετά το Παρεκκλήσι του Μπαχάολλα στην Acre . Ακριβή θέση του στο Mount Carmel ορίστηκε από τον Μπαχάολλα τον εαυτό του στον μεγαλύτερο γιο του,Αμπντολ-Μπαχά , το 1891. Αμπντολ-Μπαχά προγραμματιστεί η δομή, η οποία σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε μερικά χρόνια αργότερα με του εγγονός, Σόγι Εφέντι .




5. Νορβηγία
Για χάρτη πατήστε εδώ

Και για εκεί τα εισιτήρια είναι φθηνά, όμως το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου θα σας στοιχίσει περίπου 150 δολάρια τη βραδιά. Όμως τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι πραγματικά πολύ ακριβές. Είναι τουλάχιστον κατά 50% ακριβότερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

4. Αυστραλία
Σίδνεϊ 

Οι πτήσεις για την τόσο μακρινή χώρα είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο, ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων είναι σχετικά προσιτές.

3. Γαλλία

Με μέτριες τιμές στα εισιτήρια, αλλά για να μείνεις σε ένα καλό ξενοδοχείο πρέπει να πληρώσεις πάνω από 200 δολάρια τη βραδιά. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι 10% ακριβότερες από τις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης:

2. Βρετανία

Αν θέλετε να πάτε, μην πάτε αεροπορικώς. Τα εισιτήρια είναι από τα ακριβότερα στον κόσμο, ενώ τα ξενοδοχεία είναι σχετικά προσιτά. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι 10% ακριβότερες από τις ΗΠΑ.

1. Ελβετία


Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνά, όλα τα άλλα όμως είναι φωτιά και λάβρα... 



Και πως θα πετάξουμε;Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια 


Πηγή 


Επιμέλεια σύνταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου