Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΊΣΙ : Η πόλη του φωτός και του ερωτισμού!




Καλώς ήλθατε στο Παρίσι, την Πόλη του Φωτός! Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και μία από τις σημαντικότερες και ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. 


Αποψη του Παρισιού απο ψηλά


Ονομάστηκε «Πόλη του Φωτός» καθώς ήταν η πρώτη πόλη στην ιστορία, της οποίας οι δρόμοι φωταγωγήθηκαν το 1829 και κέρδισε τον θαυμασμό του υπόλοιπου κόσμου. Πόλη άκρως εντυπωσιακή, γεμάτη ρομαντισμό, κουλτούρα και φινέτσα καθώς στην πόλη αυτή βρίσκονται μερικά από τα πιο σημαντικά μνημεία του κόσμου αλλά και το πνεύμα των διαφωτιστών της Ευρώπης Παρίσι. 641 πλατείες, πάρκα και άλση όπου οι γείτονες απολαμβάνουν στα παγκάκια το μοναδικό παράδεισο της ησυχίας δίπλα στην πολυθόρυβη λεωφόρο. 



H Disneyland Paris (πρώην Euro Disneyland και Disneyland Resort Paris) βρίσκεται στο προάστιο Marne-la-Vallee του Παρισιού. Είναι η ευρωπαϊκή παραλλαγή από το πρωτότυπο θεματικό της πάρκο, “Το Μαγικό Βασίλειο”.

Η Disneyland Paris αποτελείται από δύο πάρκα, το Disneyland Park και το Walt Disney Studios Park, και από μια εμπορική περιοχή, το Disney Village. Όσον αφορά στα δύο πάρκα, το Disneyland Park είναι το μέρος που όλοι έχουμε ακουστά και όλοι περιμένουμε να δούμε όταν ακούμε τη λέξη Disneyland. Το δεύτερο πάρκο, Walt Disney Studios Park, έχει ένα γενικότερο θέμα “πως φτιάχτηκαν οι ταινίες”. Τέλος, το Disney Village, αποτελείται από καταστήματα και εστιατόρια.


Χρονολογούνται από διάφορες περιόδους και σημάδεψαν τη ζωή της πόλης τα τελευταία 300 χρόνια. Το Δάσος της Βουλόνης και το Δάσος της Βενσέν στα δυο άκρα της πόλης κι ο Κήπος του Λουξεμβούργου μέσα στην πόλη είναι μια όαση γαλήνης. Αλλά ποιός ξένος πάει στο Παρίσι για να γευθεί την ησυχία του;


DYSNEYLAND















Είναι ίσως η μοναδική πόλη όπου δεν μπορεί κάποιος να πει ότι δεν έχει τι να κάνει! Δεκάδες τα μουσεία και οι αίθουσες εκθέσεων, αμέτρητα τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι χώροι συναυλιών, ρεσιτάλ η και παιδικών απασχολήσεων. Ο Πύργος του Άϊφελ, η Νοτρ Νταμ και ο Πύργος των Βερσαλιών είναι μερικά από τα πιο όμορφα μνημεία που αν τα δείτε από κοντά θα νιώσετε ευτυχισμένοι.

Tour Eiffel
Είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με το Παρίσι και αποτελεί το must αξιοθέατο απάντων των επισκεπτών, ενώ έχει… συμμετάσχει σε πάρα πολλές ταινίες. Στην πραγματικότητα αυτό το αρχικά διαφημιστικό σύμβολο που κατασκεύασε ο Gustave Eiffel είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, αλλά πλέον έχει καταστεί αιώνιο σύμβολο της πόλης. Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή ανελκυστήρα. Είναι υπέροχος το βράδυ, με χιλιάδες φώτα να αστράφτουν σε όλο το μήκος του, με αποτέλεσμα να είναι ορατός σχεδόν από παντού.
Αν είστε ρομαντικοί και το όνειρο σας είναι να περπατήσετε σε παριζιάνικα δρομάκια η να θαυμάσετε γαλλικές γκραβούρες στα γραφικότερα μαγαζάκια που έχετε δει, τότε η Μονμάρτρη είναι το ιδανικό μέρος. Είναι μια Πλάκα στην καρδιά του Παρισιού. Εκεί ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Χαριτωμένοι ζωγράφοι με μπερεδάκια, γκαλερί διασκορπισμένες παντού.
''Γέφυρα των τεχνών'' Πρόκειται για μια γέφυρα με εννέα αψίδες, η οποία χτίστηκε πριν από 208 χρόνια. Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς για ερωτευμένα ζευγάρια, τα οποία, μάλιστα, καταφθάνουν από όλα τα σημεία του πλανήτη και ακολουθούν το εξής τελετουργικό: φέρνουν ένα λουκέτο, στο οποίο έχουν ζωγραφίζει επάνω είτε τα αρχικά τους, είτε έχουν γράψει επάνω σε αυτά μηνύματα αγάπης και τα κλειδώνουν σε διάφορα σημεία επάνω στη γέφυρα. Στη συνέχεια, πρέπει να πετάξουν το κλειδί του «λουκέτου της καρδιάς τους» στον ποταμό Σηκουάνα, ο οποίος και διέρχεται κάτω από τη γέφυρα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο αιώνιο όρκο αγάπη
ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ :

Η γαλλική κουζίνα είναι διάσημη ανά τον κόσμο -ίσως η πιο ονομαστή στον πλανήτη-, έχοντας να επιδείξει μια σειρά από εκλεπτυσμένα πιάτα, που φημίζονται για τη νοστιμιά αλλά και για την ιδιαίτερη παρουσίασή τους. «Πόσο περίτεχνα σερβίρουν αυτοί οι Γαλάτες την τρέλα τους και πόσο νόστιμη είναι!», συνηθίζουν να λένε οι λάτρεις των γαλλικών εδεσμάτων. Έχοντας από τις καλύτερες πρώτες ύλες (φρούτα, λαχανικά, κρέας, πουλερικά και ψαρικά), η γαλλική κουζίνα αναπτύχθηκε κυρίως εξαιτίας της ευρηματικότητας των Γάλλων σεφ, που τις μετατρέπουν σε πραγματικά αριστουργήματα!


Γενικά τα πιάτα διακρίνονται σε αυτά που έχουν επιρροές από την κουζίνα της Προβηγκίας (νότια Γαλλία), που έχει σαν βασικά συστατικά τα φρέσκα λαχανικά και τα βότανα, και στην κουζίνα της βόρειας Γαλλίας, που είναι σαφώς πιο βαριά. Και μην ξεχνάτε: Οι Γάλλοι δημιούργησαν σχολή στον κόσμο της γαστρονομίας, και όχι άδικα! Πριν ξεκινήσετε τις πρωινές ξεναγήσεις, καθίστε αναπαυτικά σε μια κρουασαντερί ή σε ένα υπαίθριο καφέ, επιλέγοντας ένα από τα πρωινά που θα σας προτείνουν. Γιατί οι Γάλλοι έχουν αναγάγει το πρωινό σε… επιστήμη! Σφολιάτες, αυγά, γαλλικά τοστ, κροκ μεσιέ, μπαγκέτες, τηγανίτες και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σας για να αρχίσει η μέρα σας με τις καλύτερες προϋποθέσεις! Highlight: Ένας café noir ή express, αφού –ως γνωστόν- αγαπημένος καφές των Γάλλων είναι ο εσπρέσο! Και στην επιστροφή, μην ξεχάσετε να κάνετε μια στάση σε έναν από τους πολλούς παραδοσιακούς φούρνους της πόλης (Boulangerie), όπου θα προμηθευτείτε διάφορα είδη φρεσκοψημένου ψωμιού.


Cathedral Notre Dame
Η Παναγία των Παρισίων, μία από τις πιο φημισμένες εκκλησίες του κόσμου, δεσπόζει στη μέση του Ile de la Cite, χωρίζοντας την άκρως εμπορική και πολύβουη rue de Rivoli από το Saint-Michel με τα μικρά, γραφικά σοκάκια. Η γοτθική της μεγαλοπρέπεια κόβει την ανάσα ιδιαίτερα έτσι όπως καθρεφτίζεται κάθε βράδυ στα νερά του Σηκουάνα.


Ταξίδι στο Παρίσι : Εμπειρία ζωής!

Πηγή 

Επιμέλεια Σύνταξης
Μαρία Ελένη Πένια Γκονζάλες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου