Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Κένυα...το διαμάντι της Αφρικής!




Καταφύγιο Samburu Κένυα









Ξεχωριστός προορισμός αναμφισβήτητα, γοητευτικός όσο και άγριος προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, εικόνες και αναμνήσεις για μια ζωή.
Απολαύστε τις αχανείς εκτάσεις, τις διαδρομές με 4Χ4 δίπλα σε ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και αντιλόπες, δείτε φυλές που ζουν σε ψάθινες καλύβες και γευτείτε εντελώς διαφορετικές γεύσεις.

Φλαμίνγκος της λίμνης Ναικούρου Κένυα
Το διαμάντι της Ανατολικής Αφρικής» διαθέτει εκπληκτική ποικιλομορφία τοπίου: αχανείς ακτές με σμαραγδένια νερά και κοραλλιογενείς υφάλους στα ανατολικά, τη μαγεία της ερήμου στον Βορρά, υπέροχα ορεινά τοπία με κορωνίδα τις χιονοσκέπαστες κορυφές του όρους Κένια ( το δεύτερο ψηλότερο στην Αφρική ) στο κέντρο, το πλατό των Highlands στα 1.675 μ., όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, λίμνες όπως η –αγαπημένη των εξερευνητών– Βικτόρια και η Ναϊβάσα. Κένια σημαίνει σαφάρι, αλλά όχι μόνο.

Το επιβλητικό Κιλιμάντζαρο
Υπάρχουν περισσότερα από 40 εθνικά πάρκα και καταφύγια ( Amboseli, Maasai Mara, Samburu και Tsavo τα κυριότερα ), όπου μπορείτε να χαρείτε τη μαγεία της άγριας ζωής, όμως η χώρα προσφέρει κι άλλες δραστηριότητες. Ορειβασία, trekking, παρατήρηση πουλιών, αλλά και σαφάρι... πολιτισμών στις 40 διαφορετικές εθνολογικές ομάδες που συναπαρτίζουν τον πληθυσμό των περίπου 42 εκ. κατοίκων: από τις φυλές των αγροτών Kikuyu, μέχρι τους ψαράδες Turkana και τους πολεμιστές Samburu και φυσικά τους ντυμένους στα φλογερά κόκκινα Maasai.

Η φυλή των Massai
Τι αξίζει να δείτε
Το επιβλητικό Κιλιμάντζαρο και το Αμποσέλι, τα φλαμίνγκος της λίμνης Ναικούρου, τις σαβάνες του Τσάβο και τον βιότοπο. Το Πάρκο των Φιδιών που διαθέτει τα περισσότερα είδη ερπετών καθώς επίσης χελώνες και κροκόδειλους. Το Εθνικό Μουσείο και το σπίτι της δανέζας συγγραφέως Κάρεν Μπλίξεν.
Την Μομπάσα, το παλιό αραβικό λιμάνι με τα αρχοντικά, τα τζαμιά και τους πλανόδιους πωλητές. Τα χαλάσματα Γκεντί , το Φορτ Τζίζους και τα τρια εθνικά θαλάσσια μουσεία.

Σαφάρι
Σαφάρι
Υπάρχουν πολλά ήδη σαφάρι: το wild safari (για να δεις π.χ. τα Big Five – λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ελέφαντα, βουβάλι, ρινόκερο), το αεροπορικό (ή fly-in) σαφάρι με το οποίο μεταφέρεσαι στις εσχατιές με μικρά ευέλικτα αεροσκάφη, το fly-camp, το «ελεύθερο» σαφάρι όπου βρίσκεσαι απόλυτα μέσα στη φύση (εκτός resort, οπότε η παραμικρή παροχή απαιτεί ιδιαίτερο σέρβις), το σαφάρι με αερόστατο, το οδικό σαφάρι (στην ομαδική του εκδοχή αποτελεί την πιο low budget επιλογή), το σαφάρι περιπέτειας (συνδυασμός από αερόστατο, ορειβασία, αναρρίχηση, rafting, ιππασία κ.λπ.)

Σαφάρι

Τι θα φάτε
Το πιο δημοφιλές φαγητό στην Κένυα είναι το nyama choma και είναι φτιαγμένο από κομμάτια κρέας (κατσίκι, μοσχάρι ή κοτόπουλο) ψημένα στα κάρβουνα. Τα εστιατόρια που σερβίρουν nyama choma βρίσκονται συνήθως δίπλα σε κρεοπωλεία και η ποιότητα του κρέατος είναι εξαιρετική. Στις ακτές του Ινδικού η κουζίνα έχει σαφείς επιρροές από την Ινδία και θα βρείτε πολλά πιάτα με ρύζι, λαχανικά και θαλασσινά, τα οποία συχνά μαγειρεύονται σε γάλα καρύδας. Ενα άλλο δημοφιλές πιάτο είναι το maharagwe (κόκκινα φασόλια, κρεμμύδι και σκόρδο μαγειρεμένα με γάλα καρύδας), το οποίο συνοδεύεται από ugali, ένα αμυλώδες παρασκεύασμα που θυμίζει πουρέ πατάτας χωρίς ιδιαίτερη γεύση.




Καταφύγιο Samburu Κένυα



Τι θα αγοράσετε
Μπορείτε να πάρετε τοπικές ενδυμασίες, καλάθια και τσάντες, από παραδοσιακούς τεχνίτες, ξυλόγλυπτα από έβενο, τσάι και καφέ και παραδοσιακά μικροαντικείμενα τέχνης.
Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Υγειονομική Υπηρεσία, ώστε να κάνετε τα απαραίτητα εμβόλια.

Στην ανατολική ακτή Swahili, θα θαυμάσετε τα ιστιοφόρα dhow, το σήμα κατατεθέν ενός αφρικανικού παράλιου ονείρου, ατέλειωτες ερημικές αμμουδιές, εκτάσεις από μακρόβια δέντρα, κοκοφοίνικες, απάτητους αμμόλοφους αλλά και το νησί Lamu που δίνει εξώφυλλα στα ταξιδιωτικά περιοδικά του πλανήτη.

Το σαφάρι κι η εξερεύνηση στην άγρια Αφρική..μόλις ξεκίνησε!


Επιμέλεια Σύνταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου