Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Μέρη Επίσκεψης Στην Ελλάδα ( ΙΙ )

 ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ ,ΣΠΑΡΤΗ 







Μπορείτε να βοηθήσετε στο μάζεμα της ελιάς και της μεταφοράς σε κάποιο παραδοσιακό ελαιοτριβείο για την παραγωγή του πολύτιμου ελαιόλαδου. Μπορείτε να επισκεφτείτε μια από τις πάρα πολλές φάρμες που έχει η Ελλάδα ακόμα και το μουσείο της ελιάς και του λαδιού στη Σπάρτη .Έχει ως κύριο σκοπό να
αναδείξει τον πολιτισμό και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής, που συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική, και γενικότερα τη μεσογειακή ταυτότητα. Είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και βρίσκεται στην καρδιά της Λακωνίας, μιας από τις κύριες ελαιοπαραγωγούς περιοχές της χώρας μας.















ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ ,ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ


Το Πόρτο Λάγος είναι ένα μικρό γραφικό χωριό, που είναι συγχρόνως παραθαλάσσιο και παραλίμνιο καθώς δίπλα του υπάρχει η Λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίες του βρέχονται από το Θρακικό πέλαγος .Γνωστό εδώ και χρόνια ως εξαιρετικός τόπος παρατήρησης πουλιών στους λάτρεις του σπορ, αλλά και στους ορνιθολόγους. Ανάμεσα σε λιμνοθάλασσες, λιβάδια, δάσος και τη λίμνη Βιστωνίδα ο βιότοπος φιλοξενεί μια πλούσια ορνιθοπανίδα. Στο Πόρτο Λάγος έχει επίσης ιδρυθεί το Περιβαλλοντικό Κέντρο Ενημέρωσης Βιστωνίδας, με πλούσια εκθέματα. Από εκεί ο επισκέπτης μπορεί να αντλήσει πλούσιες πληροφορίες για την γύρω περιοχή. 







Επιμέλεια σύνταξης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου