Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ : ΜΙΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΟΛΗ

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ : 



 Πανοραμική άποψη της Βαρκελώνης



Η Sagrada Familia (ναός της Αγίας Οικογένειας)
είναι το χαρακτηριστικότερο ίσως έργο του Antonio Gaudi 
Μοναδική αρχιτεκτονική, ιστορικά μνημεία, καλλιτεχνική κληρονομιά, ποδόσφαιρο, ζωντανές γειτονιές για βόλτες και nightlife αλλά και συναρπαστική γαστρονομία. Η πυκνοκατοικημένη Βαρκελώνη είναι μάλλον η πιο κοσμοπολίτικη ισπανική πόλη. Ισπανική είπαμε; Πρωτεύουσα της Καταλονίας, για να είμαστε πολιτικά ορθοί, αφού οι ντόπιοι θεωρούν την περιφέρεια ξεχωριστή χώρα και μιλούν τη δική τους γλώσσα.Οι επισκέπτες κατακλύζουν την Βαρκελώνη για την

ξέγνοιαστη ζωή, το θαυμάσιο μεσογειακό κλίμα και την απαράμιλλη τοποθεσία της που δίνει εύκολη πρόσβαση στους κόλπους της Costa Brava, τα βουνά των Πυρηναίων και τις ιστορικές πόλεις Χιρόνα και Ταραγόνα.




Η Μπαρτσελονέτα είναι η πιο διάσημη,
με φανταστική χρυσή άμμο,
 ξύλινα μονοπάτια για περίπατο,

Η πόλη έχει πολλά να προσφέρει στην τέχνη, την αρχιτεκτονική και την υψηλή γαστρονομία. Επισκεφθείτε τα ξεχωριστά δημιουργήματα του Gaudi, περπατήστε στην φημισμένη La Rampla, θαυμάστε τα αριστουργήματα των Picaso, Tapies και Miro στα ομώνυμα μουσεία. Τέλος περιηγηθείτε στην παραλία της Βαρκελώνης και γευτείτε την παραδοσιακή αλλά και νέα καταλανική κουζίνα σε κάποιο από τα εστιατόρια.
Πάρκο Γκουέλ
ΠΑΕΓΙΑ : Η παέγια είναι ρύζι με σαφράν,
μέσα στο οποίο συνδυάζεται κρέας,
 ή συνηθέστερα, θαλασσινά και λαχανικά.

Αλλάζοντας τελείως πρόσωπο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η πόλη είναι ταυτόχρονα παραδοσιακή και σύγχρονη, νεανική και κλασική, low budget και classy. Κινείται και αναπνέει μέσα σε μεσαιωνικά παλάτια, καθεδρικούς ναούς, καλντερίμια αλλά και σε φαρδιούς, πολυσύχναστους δρόμους και καταπληκτικά κτίρια ( δείγματα του μοντερνισμού του τέλους του 19ου αιώνα ). Περιπλανηθείτε στην Παλιά Πόλη, στο Barrio Gotico ( Γοτθική Συνοικία ), και νιώστε τη μυστηριακή ατμόσφαιρα του Μεσαίωνα, περπατήστε στη Ramblas και περάστε ώρες ολόκληρες στην Boqueria, μία από τις καλύτερες αγορές τροφίμων της Ευρώπης. Κατόπιν επισκεφθείτε τη συνοικία Eixample για να θαυμάσετε τα κτίρια μοντερνιστών αρχιτεκτόνων και, τέλος, ανεβείτε στο λόφο του Montjuic για τα μουσεία, για μια ματιά στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και για τη θέα της πόλης από ψηλά. Must είναι επίσης η βόλτα στην ξύλινη προκυμαία του λιμανιού, το Maremagnum και την Barceloneta, την πάλαι ποτέ συνοικία των ψαράδων και των εργατών, όπου θα βρείτε ωραίες ταβέρνες με θαλασσινά. Άλλωστε, το καλό φαγητό και οι βόλτες για tapas και κρασί αποτελούν σημαντικό κομμάτι αυτής της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Magic Fountain Show 
Ένα πανέμορφο συντριβάνι σε μια φοβερή τοποθεσία



ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: 
Είναι τα χρώματα αυτής της πόλης, τα ίχνη που άφησε o Gaudi με τις μαγικές δημιουργίες του σε όλη την πόλη που μοιάζουν σαν να βγήκαν από κάποιο παραμύθι, ο σουρεαλισμός του Dali, του Miró και ο μοντερνισμός του Picasso που δίνουν την αίσθηση ακόμη και σε εμάς τους μη καλλιτέχνες ότι μπορούμε να «κλέψουμε» λίγο από την καλλιτεχνική ατίθαση ματιά τους για να δούμε έναν άλλο κόσμο.

Πηγή και Πηγή2

Επιμέλεια σύνταξης:

Μαρία Ελένη Πένια Γκονζάλες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου