Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ , ΑΛΛΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Η περίφημη Ατλαντική οδός!









Νησιά LOFOTEN Νορβηγία
Ίσως είναι η χώρα των πιο τέλειων αντιθέσεων μέσα στην Ευρώπη... Η Νορβηγία συνδυάζει σκοτάδι και φως, τεράστια βουνά και θάλασσα, φιόρδ, χιόνι, παγόβουνα και πολικό ψύχος με χρωματιστά ανοιξιάτικα λουλούδια. Πανέμορφη από μόνη της και αρκετά διαφορετική από την Ευρώπη που ξέρουμε...


Η φύση στη Νορβηγία κάνει πάρτι, η χώρα διαθέτει 20 Εθνικά Πάρκα που καλύπτουν πάνω απο το 10% του εδάφους της! Το Hardangervidda ειναι το μεγαλυτερο εθνικο παρκο στη Νορβηγια και το ψηλότερο οροπεδιο στη βορεια Ευρωπη. Εδώ θα μπορέσετε να δείτε ακόμη και παγετώνες.


Η θέα των Φιόρδ από ψηλά!
Τα φιόρδ της Νορβηγίας είναι μοναδικά και είναι στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ! Μπορείτε να ταξιδέψετε μέσα στα φιόρδ με πλοίο προκειμένου να γνωρίσετε από πιο κοντά την ομορφιά αυτού του φαινομένου! Τα ενδιαφέροντα από άποψη φυσικού τοπίου φιόρδ, βρίσκονται στις νοτιοδυτικές ακτές της Νορβηγίας εκεί που ορεινοί όγκοι συναντούν την θάλασσα.

Τα φιόρδ δημιουργήθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια μετά το λιώσιμο των πάγων που ακολούθησε την εποχή των παγετώνων οπότε το νερό της θάλασσας πλημμύρισε τις κοιλάδες της περιοχής όπου αυτά εμφανίζονται. Τα συναντούμε στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.



Νορβηγικά Φιόρδ






Όσλο


Η Πρωτεύουσα

Το Όσλο, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, συμπεριλαμβάνεται στις λίστες των πιο όμορφων πρωτευουσών της Ευρώπης, έχοντας το προνόμιο να απολαμβάνει ένα πραγματικά υπέροχο φυσικό τοπίο. Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από τους ουρανοξύστες, το σύστημα υπόγειου σιδηρόδρομου που ενώνει όλη την πόλη αλλά και τα νέα εστιατόρια, καφέ και μπαρ και τα πολυκαταστήματα.




Το Όσλο, όπως και ολόκληρη η χώρα, βρίσκεται πάνω σε φιορδ, τα οποία περιτριγυρίζονται από βουνά και τεράστιες δασικές εκτάσεις. Τα κεντρικά σημεία του χαρακτηρίζονται από ιστορικά κτίρια, όπως το Βασιλικό Παλάτι, ο Καθεδρικός Ναός του Όσλο και το Φρούριο του Akershus, χωρίς να λείπουν όμως τα μοντέρνα και εντυπωσιακά κτήρια και κατασκευές. Το Όσλο είναι μια μοντέρνα πρωτεύουσα που έχει να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες του!



Βόρειο Ακρωτήριο - Βόρειο Σέλας


Βόρειο Σέλας
Χαρακτηριστικό φαινόμενο
της Νορβηγίας.
Εδώ θα δείτε το απόλυτο φαινόμενο του Βόρειου σέλας για το οποίο παλιότερα, στη δυτική ακτή της Νορβηγίας οι κάτοικοι πίστευαν ότι ερχόταν για να πάρει τις ανύπαντρες γυναίκες που είχαν ήδη γεράσει! -"Αυτή είναι τόσο γριά που θα ΄ρθει να τη πάρει το Σέλας", έλεγαν. Στην καλύτερή του μορφή θα το δείτε τέλη φθινοπώρου, χειμώνα και αρχές άνοιξης! Ο Οκτώβρης, φεβρουάριος και Μάρτιος είναι οι ιδανικότεροι μήνες, ενώ οι καλύτερες ώρες είναι μεταξύ 6μ.μ. και 1 π.μ.




Απίστευτοι χρωματισμοί - Βόρειο Σέλας Νορβηγία
Το Σέλας είναι το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και που παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές (Πολικό Σέλας), τόσο στον Βόρειο ημισφαίριο, όσο και στο Νότιο, αποκαλούμενο αντίστοιχα «Βόρειο Σέλας» και «Νότιο Σέλας». Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα θεάματα που προσφέρει η φύση, με ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις.










Hardangerfjord Φιόρδ



Σταθείτε στο λόφο του North Cape και μόνο τα νησιά Svalbard θα σας χωρίζουν από το Βόρειο Πόλο! Εκεί θα δείτε τον ήλιο του μεσονυκτίου!

Κανένας δε μπορεί να ξεχάσει την πρώτη φορά που θα αντικρύσει τα νησιά Lofoten, με την πυκνή τους βλάστηση και τα απότομα βράχια που καταλήγουν στα παγωμένα νερά της βόρειας Νορβηγίας.

Σε ένα γραφικό και πολύ… νορβηγικό, παράκτιο τοπίο από φιόρδ και βουνά, στη δυτική Νορβηγία, το Μπέργκεν έχει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Η μακρά ναυτική της ιστορία, έχει κληροδοτήσει στην πόλη την εντυπωσιακή (και Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO) περιοχή της προκυμαίας του Bryggen, ενός αρχαϊκού συνόλου ξύλινων κτηρίων, που πλέον φιλοξενούν κομψές μπουτίκ και παραδοσιακά εστιατόρια, για τα οποία φημίζεται η πόλη.



Μπέργκεν
Από τις ωραιότερες πόλεις της Νορβηγίας
Ολόκληρη η Νορβηγία, διαθέτει φυσικές ομορφιές, αλλά και πόλεις που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε τρεις από αυτές, θα λέγαμε (ξεκινώντας από Βόρεια), το Tromsø, το Trondheim και το Ålesund.













Ατλαντική οδός :

Οδηγώντας στην Ατλαντική οδό με θέα...μοναδική!
8,4 χλμ μαγευτικής διαδρομής στα φιορδ της Νορβηγίας πάνω από τα κύματα. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι η οδήγηση επινοήθηκε για τη συγκεκριμένη εμπειρία:....

Να διασχίζεις τον πιο εντυπωσιακό δρόμο της υφηλίου, ο οποίος Συνδέει τα νησάκια ενός αρχιπελάγους στη Νορβηγική Θάλασσα με την ηπειρωτική χώρα. Ο λόγος για την περίφημη Ατλαντική Οδό...

Η Νορβηγία είναι αξιοζήλευτη για πολλούς λόγους. Σε σταυροδρόμι και μία από τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο, δυναμική οικονομικά με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, είναι ένα ταξίδι που θα σας συγκλονίσει!
Πηγή

Επιμέλεια Σύνταξης:

Μαρία Ελένη Πένια Γκονζάλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου