Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Δημοφιλείς Προορισμοί στο Εξωτερικό (Ι)

Παρουσιάζω μιά μικρή περίληψη της εργασίας μου " δημοφιλείς προορισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο που αποτελούν πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος". Δέκα τουριστικοί προορισμοί μια μικρή παρουσίαση των όσων θα αναπτύξω εν καιρώ.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ 1) ΜΕΞΙΚΟ

Sobreros, φιέστες, tacos, guacamole, margherita, tequila sunrise, αισθησιακή μουσική,
έντονα χρώματα και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, πολιτισμός των Μάγια, αλλά και χιονισμένα ηφαίστεια, έρημος, κάκτοι, τροπικά δάση που αποτελούν ένα φυσικό παράδεισο με 30.000 είδη φυτών, 450 θηλαστικών και 1.000 πουλιών.O απίθανος συνδυασμός όλων αυτών είναι το Μεξικό, μία από τις 3 πλουσιότερες χώρες της γης σε πανίδα και χλωρίδα.


Πυραμίδα της φυλής των Μάγια




ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ 2) ΤΑΥΛΑΝΔΗ


Γεωγραφικά, η Ταϋλάνδη βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία, με το Λάος και την Καμπότζη στα ανατολικά της, τον Κόλπο της Ταϋλάνδης και τη Μαλαισία στα νότια και την Ανδαμανική θάλασσα με τη Μπούρμα στα δυτικά της. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι η Μπανγκόκ, ενώ η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι τα Ταϋλανδέζικα.






ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ 3) ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ


Η Βαρκελώνη είναι η πρωτεύουσα της Καταλονίας και ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα στην Ευρώπη. Μάλιστα ένα από τα μεγαλυτερα μεσογειακά λιμάνια βρίσκεται στις ακτές της Βαρκελώνης.




Ναός La Sagrada Familia


Η Βαρκελώνη δινει στους επισκέπτες την ευκαιρία να επισκεφτούν τα διάφορα αξιοθέατα της πόλης, όπως τα απομεινάρια του ρωμαϊκού πολιτισμού.Μοναδική αρχιτεκτονική, ιστορικά μνημεία, καλλιτεχνική κληρονομιά, ποδόσφαιρο, ζωντανές γειτονιές για βόλτες και nightlife αλλά και συναρπαστική γαστρονομία. Η πυκνοκατοικημένη Βαρκελώνη είναι μάλλον η πιο κοσμοπολίτικη ισπανική πόλη.




ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ 4) ΡΩΜΗ
Η Ρώμη είναι μια πόλη με σπουδαία ιστορία και αξιοσημείωτη προσφορά στην επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες.


Fontana_di_Trevi

Γι' αυτό το λόγο, καθώς και για τα πολυάριθμα και εξαιρετικής ομορφιάς μνημεία της, της έχει αποδοθεί η προσωνυμία «η αιώνια πόλη». Το ιστορικό της κέντρο έχει καταχωρηθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1980.



Επιμέλεια σύνταξης:

Μαρία Ελένη Πένια Γκονζάλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου