Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Σκοπός και Στόχος των "GrTouristManagers"




Το Τμήμα "Στέλεχος στην Διοίκηση και Οικονομία στον τομέα του τουρισμού" , του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέων Μουδανιών, σας καλωσορίζει στο κόσμο του τουρισμού.



Οι περισσότεροι από εμάς όταν ακούμε τουρισμό, έρχονται στο μυαλό μας
η χαλάρωση, η διασκέδαση και όλες οι δραστηριότητες που αφορούν τα χόμπι. Σκοπός μας είναι να αναλύσουμε όλες τις μορφές του τουρισμού και τα χαρακτηριστικά που

πλαισιώνουν την κάθε μια μορφή ξεχωριστά.


Μέσα από την ανάλυση των παραπάνω, θα καταλάβουμε πως τελικά ο τουρισμός είναι μια πολύ μεγάλη βιομηχανία που απαρτίζεται από μεμονωμένες επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν ναι μεν με σκοπό το κέρδος όμως σκοπός τους είναι η πλήρης ευχαρίστηση του πελάτη, που λαμβάνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, κάτι που θα τους κάνει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και κάποιες φορές την πιστότητα του.


Εμείς ως στελέχη διοίκησης και οικονομίας του τουριστικού κλάδου είμαστε ο κρίκος που θα ενώσει τις επιχειρήσεις με τους πελάτες. Με την χρήση των σωστών μέσων, στρατηγικών και τα εργαλείων του management και του marketing ευελπιστούμε να φτάσουμε τελικά στον στόχο που είναι «ευχαριστημένοι πελάτες, επικερδής επιχειρήσεις». Αυτό είναι το σύνθημα μας και αυτό θα υπηρετήσουμε με ευλάβεια και προσήλωση και στις δυο ομάδες.


Αγαπάμε την Ελλάδα και θέλουμε να πιστεύουμε πως μια μέρα θα έχουμε την χαρά να προσφέρουμε και εμείς το καλύτερο δυνατό στην ανάπτυξη και διατήρηση του τουρισμού μας. Διότι εάν γίνει σωστή χρήση των μέσων που παρέχονται απλόχερα από την φύση τότε θα φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης.


Επαγγελματική αποκατάσταση


Ο τίτλος «Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομές του τουρισμού» αφορά υπαλλήλους καταρτισμένους στην


Απασχόληση και απορρόφηση των σπουδαστών μετά την λήξη των σπουδών σε θέσεις εργασίας όπως


1.Διευθυντής ή Διευθυντικό Στέλεχος μιας ξενοδοχειακής μονάδας, ή τμήματος αυτής
2.Διευθυντής μιας επιχείρησης στο χώρο εστίασης
3.Διευθυντής ή Διευθυντικό Στέλεχος μιας Τουριστικής μονάδας
4.Διευθυντής ή Διευθυντικό Στέλεχος ενός Γραφείου Ταξιδίων και Τουρισμού
5.Διευθυντής μιας μονάδας υποστήριξης ή εξυπηρέτησης τουριστικών επιχειρήσεων (προμηθευτές, catering, μεταφορείς, κλπ)
6.Διευθυντής ή Διευθυντικό Στέλεχος μιας επιχείρησης οργάνωσης εκδηλώσεων για τουρίστες
7.Ανάπτυξη αυτόνομης δράσης παροχής υπηρεσιών τουρισμού και φιλοξενίας.


Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει η δυνατότητα ιδιωτικής τους ενασχόλησης και άνοιγμα δικών τους νέων επιχειρήσεων, οι οποίες θα έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό.


Επιμέλεια σύνταξης:

Νίτσιου Παρασκευή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου