Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

"Σχεδιάζοντας Εναλλακτικά τον Τουρισμό στη Χαλκιδική" ~ ΔΙΕΚ Ν.Μουδανιών


Με επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή παρουσίαση του ΔΙΕΚ Νέων Μουδανιών και των σπουδαστών του, στο κλειστό θέατρο της πόλης. Σκοπός της εσπερίδας ήταν να παρουσιαστούν προτάσεις για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τόσο για τον δήμο της Νέας Προποντίδας όσο και για ολόκληρη την Χαλκιδική. 



Πιο συγκεκριμένα:

  • Το μοντέλο ανάπτυξης του τουρισμού στη Χαλκιδική, 
  • Οι επιπτώσεις του τουρισμού, 
  • Τουρισμός, ανταγωνισμός και ποιότητα, 
  • Εναλλακτικές μορφές τουρισμού, 
  • Καταγραφή του τουριστικού προϊόντος στη Χαλκιδική, και τέλος 
  • Οδοιπορικό στα Πετράλωνα, την Ποτίδαια και τα Νέα Μουδανιά. 




Την εσπερίδα για το καλωσόρισμα άνοιξε η διευθύντρια του ΔΙΕΚ κ. Δημητρίου Πολυξένη. Την σκυτάλη παρέδωσε στον δήμαρχο κ. Καρρά Εμμανουήλ, ο οποίος εξέφρασε την στήριξη στο ΔΙΕΚ, που το θεωρεί μέρος της τοπικής κοινωνίας και θεωρεί πως πρέπει να ενισχυθεί με επιπλέον τμήματα.




κ. Δημητρίου Πολυξένη
Διευθύντρια ΔΙΕΚ Ν. Μουδανιών

κ. Καρράς Εμανουήλ
Δήμαρχος Νέας Προποντίδας


Με την παρουσία του τίμησε την προσπάθεια αυτή και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικής Ανάπτυξης Χαλκιδικής κ.Γρηγόρης Τάσιος, εξέφρασε την στήριξη του προς το ΔΙΕΚ ζητώντας μελλοντική συνεργασία για την δημιουργία νέων τουριστικών τμημάτων. Μετά την λήξη της εσπερίδας έδωσε υπόσχεση στους σπουδαστές για συνεργασία στο μέλλον, ανανεώνοντας το ραντεβού του για την έκθεση "Φιλοξένια" στην Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2016, κατά την διάρκεια της οποία οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρόταση τους για τον εναλλακτικό σχεδιασμό του τουρισμού της Χαλκιδικής. Μίλησε ακόμη και για προώθηση των εργασιών και του όλου project, γιατί όχι, και στο εξωτερικό.


 κ.Γρηγόρης ΤάσιοςΠρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
και Τουριστικής Ανάπτυξης Χαλκιδικής



Την στήριξη του εξέφρασε και ο Πρόεδρος ΑΝΕΤΧΑ κ.Γιώργος Πασσαλής, ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την συμμετοχή όλων των συντελεστών και πάνω από όλα των σπουδαστών στην συγκεκριμένη ενέργεια. Σημείωσε δε, πως σχέδια που στο παρελθόν δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω μη συμμετοχής, ελπίζει να πραγματοποιηθούν τώρα με τους νέους σπουδαστές, δίνοντας κίνητρα και ιδέες για να συνεχιστεί το έργο των Δ.Ι.Ε.Κ. δυναμικά.


κ.Γιώργος ΠασαλήςΠρόεδρος ΑΝΕΤΧΑ


























Επίσης, παρεβρέθηκαν , ο Αντιδήμαρχος κ.Κώστας Κοκκινίδης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑ κ.Εμμανουήλ Μπέης.

Οι επίτιμοι καλεσμένοι της εσπερίδας σε λήψη του Halkidikifocus 


Τα τμήματα που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση της χθεσινής εσπερίδας είναι:

  • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του τουρισμού 
  • Τεχνικός Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής 
  • Στέλεχος Τουριστικών μονάδων και Επιχειρήσεων τουρισμού 
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Chef 



      Παρακάτω ακολουθεί αποσπασματικό βίντεο της εσπερίδας με τις ομιλίες των κύριων/κυριών που ανέβηκαν στο βήμα.





      Ευχαριστίες



      Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εκπαιδεύτριες κ. Ακρίβου Κωνσταντίνα και κ. Κουζίνα Μαρία για την ιδέα του συγκεκριμένου Project και την καθοδήγηση τους.



      Επίσης, ευχαριστούμε την διευθύντρια του Δ.Ι.Ε.Κ. κ. Πολυξένη Δημητρίου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, δίνοντας μας την δυνατότητα να παρουσιάσουμε την δουλειά μας.


      Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου για την στήριξη της συγκεκριμένης ενέργειας.

      Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές, εισηγητές αλλά και τους εκπαιδευτές κ. Ιωάννη Καραγιάννη και κ. Άρη Πιπερτζή που μαζί με τους σπουδαστές του τμήματος Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης επιμελήθηκαν τα εδέσματα, καθώς και την υπεύθυνη Τεχνικής Υποστήριξης κ. Δεβρελή Χριστίνα.

      Τέλος, ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα όλους τους παράγοντες που απηύθηναν τον χαιρετισμό τους και άφησαν στο Δ.Ι.Ε.Κ. και τους σπουδαστές του την υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα τους. 




      Links λοιπών συντελεστών :
      Gr Tourist Managers
      fb , twitter , blog

      Delicious Memories
      fb , site

      TourismLex Nea Moudania Halkidiki
      fb

      Ι.Ε.Κ. ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
      site


      Με εκτίμηση, 
      Gr Tourist Managers



      Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό και το αποσπασματικό βίντεο, το TourismLex Nea Moudania Halkidiki και το Halkidikifocus.

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου