Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

To Miami όπως δεν το έχεις φανταστεί...


Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κρύβεται μια από τις ποιο διάσημες πολιτείες των Η.Π.Α.. Το Μαϊάμι!



Μια πόλη που δεν έγινε γνωστή για τα αξιοθέατα της αλλά για την έντονη γεμάτη χρώματα, κοκτέιλ και φυσικά
πολυτελή ζωή. Η χλιδή ξεπροβάλει από παντού, με τους γυάλινους ουρανοξύστες, τις υπέροχες μονοκατοικίες με τις πισίνες τους, τις ατελείωτες αερογέφυρες, τα beach bar που φέρνουν έναν αέρα Hollywood, τα πολυτελή γιοτ στα λιμάνια και τις μαρίνες, προσδίδουν στις διακοπές την αίσθηση πως πρωταγωνιστούμε σε κάποια από τις κινηματογραφικές ταινίες που κατά καιρούς έχουν γυριστεί στην χερσόνησο της Φλόριντα. 

Εμείς είδαμε το Μαϊάμι με άλλη ματιά και ανακαλύψαμε κάποια σημεία που θα σε προκαλούσαμε να κάνεις το μακρινό ταξίδι και να τα επισκεφτείς. Διότι η φυσική ομορφιά της περιοχής δεν είναι τόσο μακριά από τους ουρανοξύστες. 



Everglades National Park 



Το ήξερες πως στην χερσόνησο της Φλόριντα βρίσκεται μια ζούγκλα;Το θαύμα της φύσης στα νότια της χερσονήσου, σε καλεί να ανακαλύψεις κάθε γωνιά των 1.500.000 στρεμμάτων του, χαρίζοντας στον επισκέπτη μια αξέχαστη εμπειρία και επαφή με την φύση και τα άγρια ζώα που φιλοξενεί. 


Κάνε μια σύντομη βόλτα στην Anhinga Trail, ένα τοπίο με άφθονη άγρια ​​φύση - χελώνες, ερωδιοί και αλιγάτορες! Σκαρφάλωσε στην κορυφή του 65-foot στον πύργος παρατήρησης Shark Valley για μια πανοραμική θέα στα ξέφωτα. 



Ταξίδεψε στον κόλπο της Φλώριδας με εκδρομικό σκάφος ή καγιάκ για μια ευκαιρία να δεις από κοντά έναν κροκόδειλο ή ένα δελφίνι. Παρακολούθησε τον ήλιο να δύει πάνω από τα Flamingo, το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Φλόριντα. Εξερεύνησε τα Pinelands με ποδήλατο ή κουπί.



Tips:
  • Για να δεις περισσότερα σχετικά με το πάρκο και τις δραστηριότητες που θα μπορούσες να απολαύσεις εκεί πάτησε εδώ.  
  • Για ωράριο και κρατήσεις εισιτηρίων πατήστε εδώ.
  • Και αν τελικά αποφασίσεις να πας..τότε δες εδώ πως.



Coral Castel Museum

...Το μυστήριο ... 

Ένα ανεξήγητο μυστήριο παραμένει μέχρι και σήμερα, σχετικά με την κατασκευή του κάστρου στο Homestead των ΗΠΑ. 





Το 1920 ο νεαρός τότε Edward Leedskalnin απογοητευμένος από τον χωρισμό του, παραμονή της μέρας του γάμου του, αποφάσισε να φτιάξει ένα μνημείο που θα το αφιέρωνε στον χαμένο του έρωτα με την κατά δέκα χρόνια νεότερη του Agnes. 





Πέρασε 28 χρόνια από την ζωή για να καταφέρει να κατασκευάσει αυτό το κάστρο, προσδίδοντας ένα  μυστήριο σχετικά με τον τρόπο που το έχτισε και για το πως κατάφερε να μεταφέρει τις κοραλλιογενής πέτρες στο σημείο χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο μηχάνημα. 


Περισσότερα για την ιστορία του μνημείου πάτησε εδώ.


Tips:

  • Σχετικά με τις ώρες λειτουργίας, τιμή εισόδου και τον τρόπο μετάβασης στο σημείο πατήστε εδώ.
  • Για να να δεις που είναι στον χάρτη πάτησε εδώ



Είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία που αξίζει να την  ζήσεις  εάν επισκεφτείς  την πόλη του Μαϊάμι. Και που ξέρεις, ίσως να καταφέρεις τελικά να λύσεις εσύ τον γρίφο γύρο από τον ιδρυτή του κάστρου.




Miami Seaquarium

Με πρωταγωνιστές...τα δελφίνια..


Ένα από τα καλύτερα πάρκα νερού είναι αυτό στο Miami. Μια πλήρως εξοπλισμένη με όλα τα σύγχρονα comfort υδάτινη όαση, σε περιμένει να βουτήξεις στα νερά της, παρέα με τον καλύτερο υδρόβιο φίλο του ανθρώπου, που δεν είναι άλλος από...


τα δελφίνια. Βέβαια στο πάρκο φιλοξενούνται και άλλα ζώα όπως,

  • Θαλάσσιες χελώνες, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι καρέτα - καρέτα αλλά και τα δερματοχέλωνα,
  • Η δολοφόνος φάλαινα ή όρκα θεωρείται, απο το 1970, προστατευόμενο είδος.


  • Φώκιες
  • Californian Sea Leon
και άλλα ζώα είναι εκεί να τα γνωρίσεις ναι να απολαύσεις τις παραστάσεις που δίνουν. Και όχι μόνο. Μπορείς να κάνεις μαθήματα κολύμβησης μαζί τους δες εδώ τον τρόπο.


Tips:
  • Για τις ώρες λειτουργίας πάτησε εδώ, και οργάνωσε τη μέρα σου,
  • Για το πως θα πας στο πάρκο πάτησε εδώ,
  • Για να δείς που είναι στο χάρτη πάτησε εδώ



Επιμέλεια Σύνταξης:
Νίτσιου Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου