Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ζάκυνθος : Η διασημότερη παραλία ολόκληρης της Ευρώπης







Το καλοκαίρι είναι πια εδώ. Οι πρώτες βουτιές ήδη ξεκίνησαν και ο ήλιος δηλώνει παρών πιο δυναμικά. Τα πλούσια αρώματα της φύσης γεμίζουν κάθε μας αίσθηση και η θάλασσα μας καλεί όλο και πιο κοντά της. Ψάχνετε κι εσείς πιθανά μέρη απόδρασης;; Αν,ναι... Τι πιο όμορφο από ένα ελληνικό νησί; Το Ιόνιο έχει λίγα "παιδιά", αλλά όλα είναι ένα κι ένα! Αν αποφασίσετε να κάνετε τις διακοπές σας στην Ζάκυνθο, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το Ναυάγιο, που είναι μία από τις διασημότερες παραλίες ολόκληρης της Ευρώπης.

Ένα ναυτικό ατύχημα, κατάφερε να γίνει... ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του νησιού.

Ανάμεσα σε θεόρατους βράχους, σμιλεμένη από τα βαθιά τυρκουάζ νερά του Ιονίου πελάγους, η εντυπωσιακή αυτή παραλία στη Ζάκυνθο, σας περιμένει για να ανακαλύψετε το κρυμμένο της μυστικό…


Η Ζάκυνθος


  • Η Ζάκυνθος με φόντο τον προστάτη της, Άγιο Διονύσιο
    ( Λέγεται πως στην αρχαιότητα ήταν ο θεός Διόνυσος ) 
    Η Ζάκυνθος, γνωστή διεθνώς και με το όνομα "Τζάντε", ή "Φιόρο του Λεβάντε" (= Άνθος της Ανατολής) κατά τους Βενετσιάνους, είναι ένα από τα νησιά των Επτανήσων. Είναι το ενδέκατο σε έκταση ελληνικό νησί και το τρίτο (μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα) και δεύτερο σε πληθυσμό νησί των Ιονίων νήσων

  • Άγαλμα του Διονύσιου Σολωμού
     στην πόλη της Ζακύνθου
    Το σχήμα της Ζακύνθου είναι ακανόνιστο τριγωνικό με το μεν βορειότερο άκρο του νησιού να καταλήγει στο ακρωτήρι Σκινάρι, ενώ στο νότιο-νοτιοανατολικό να σχηματίζεται ο κόλπος του Λαγανά μεταξύ των δύο ακρωτηρίων, Μαραθιά δυτικά και Γέρακας, ή Γεράκι, ανατολικό.



  • Η Ζάκυνθος, την οποία ο Όμηρος αναφέρει σαν "Υλήεσσα" δηλαδή δασώδη, πήρε το όνομά της από τον πρώτο εποικιστή της τον Ζάκυνθο γιο του Βασιλιά της Φρυγίας, Δάρδανου.



Η ιστορία του πλοίου ( Ναυάγιο )

Το σκουριασμένο σκαρί του εμπορικού πλοίου Παναγιώτης είναι εκεί από το 1982.

Άνηκε σε έναν Κεφαλονίτη και εντοπίστηκε από την ακτοφυλακή να μεταφέρει παράνομο φορτίο.

Πιο συγκεκριμένα, μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο.


Η καταδίωξη που ακολούθησε, οι εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή αλλά και η χαλασμένη μηχανή είχαν ως αποτέλεσμα το πλοίο να βρεθεί εκτός πορείας και σύντομα να πέσει στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Μέχρι τότε, η παραλία ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος.



Πώς πηγαίνουμε στο Ναυάγιο

Απρόσιτη από ξηράς, προσβάσιμη μόνο από πλωτά μέσα, αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Ημερήσιες κρουαζιέρες με αφετηρία είτε το λιμάνι της πόλης της Ζακύνθου, είτε τις Αλυκές, είτε τον κόλπο του Λαγανά, έχουν ως απαραίτητη στάση το Ναυάγιο, για μια δροσερή βουτιά στα διάφανα νερά αλλά και τις απαραίτητες φωτογραφίες.





  • Αν θέλετε να απολαύσετε από ψηλά την ανέγγιχτη ομορφιά της, κατευθυνθείτε οδικώς μέχρι το χωριό της Αναφωνήτριας – 30 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του νησιού.

  • Κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών μια σιδερένια εξέδρα, που κρέμεται κυριολεκτικά στο κενό, θα σας αποκαλύψει ένα σκηνικό που κόβει την ανάσα!

  • Σταθείτε υπομονετικά στη σειρά για να απαθανατίσετε την άγρια, απόκοσμη ομορφιά της, καλά προφυλαγμένη μέσα στην απεραντοσύνη του Ιονίου πελάγους.





    Επιμέλεια : Αγιαννίδου Σοφία

1 σχόλιο:

  1. 10 new bike frames and more - TITanium Art
    The top of titanium pipe our titanium glasses list is one with the new, the all new bike of the year, titanium quartz and ion titanium on brassy hair this is all the new frames we've been eyeing. This is man titanium bracelet one of our most anticipated

    ΑπάντησηΔιαγραφή