Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ !

Νυχτερινή Άποψη Της Πόλης

Το Βερολίνο είναι μία πόλη με πολλά πρόσωπα. Θαυμάστε τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και, στη συνέχεια, επισκεφθείτε ένα ανάκτορο ρυθμού μπαρόκ. Περάστε τη μέρα σας σε έναν από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους του κόσμου και, όταν νυχτώσει, απολαύστε τις μελωδίες μίας από τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν επίσης αξιοθέατα πιο σοβαρού ύφους, που σχετίζονται με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πρωτεύουσα της ενωμένης πλέον Γερμανίας είναι ένας προορισμός για όλα τα γούστα. Η ένωση δύο διαφορετικών κόσμων δίνει στο Βερολίνο μία ποικιλία επιλογών μοναδική στον κόσμο. Από σύμβολο του διχασμού μετά την πτώση του Τείχους το Βερολίνο μετατράπηκε σε σύμβολο της ενότητας και της συμφιλίωσης.

Η πόλη θεωρείται οτι ιδρύθηκε το 1237 και από το 1415 έγινε πρωτεύουσα διαφόρων κρατιδίων και έδρα ηγεμόνων και αυτοκρατόρων. Το 1871 το Βερολίνο ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της Γερμανικής Αυτοκρατορίας. Σημαντικότερο ορόσημο όμως στην ιστορική διαδρομή της πόλης είναι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το τέλος του πολέμου βρήκε το Βερολίνο κατεστραμένο και διαιρεμένο σε ζώνες επιρροής, διαίρεση η οποία ολοκληρώθηκε με την όρθωση του περίφδημου Τείχους το 1961. Το Τείχος έπεσε το 1989 και από το 1990 το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα της ενωμένης πλέον Γερμανίας.

Αξιοθέτα στο Βερολίνο:

Πύλη Του Βραδεμβούργου


Η Πύλη του Βραδεμβούργου (Brandenburger Tor) βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου και αποτελεί ένα από τα σύμβολα της επανένωσης της Γερμανίας αλλά και το πιο αναγνωρίσιμο σημείο του Βερολίνου. Η πύλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολλά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Γερμανίας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ιδιαίτερα του 20ού αιώνα. 

Το περίφημο «Τείχος του Αίσχους» (όπως είναι ευρέως γνωστό) είναι ένα συγκλονιστικό σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου… Το Τείχος του Βερολίνου χώριζε τη Γερμανία στα δύο για 28 ολόκληρα χρόνια: Από τις 13 Αυγούστου 1961 που κατασκευάστηκε μέχρι την οριστική κατεδάφισή του το 1989.



Πάρκο Σαν Σουσί

Το πελώριο πάρκο Σαν Σουσί καταλαμβάνει 287 εκτάρια και είναι ένα από τα ωραιότερα βασιλικά συγκροτήματα της Ευρώπης. Εδώ θα βρείτε 2 ανάκτορα, το Νέο Ανάκτορο και το ανάκτορο Σαν Σουσί και η Ορανζερί που χτίστηκε για να στεγάσει ξένους βασιλείς και επισκέπτες. Στο Νέο ανάκτορο αξίζει να επισκεφθείτε την Αίθουσα του Σπηλαίου που είναι διακοσμημένη με ημιπολύτιμους λίθους, κοράλλια, κοχύλια και τεχνητούς σταλακτίτες, αλλά και τη Μαρμάρινη Αίθουσα, που ουσιαστικά είναι η Αίθουσα Χορού και οι τοίχοι της φέρουν μαρμάρινες ενθέσεις και μια ωραία νωπογραφία στο ταβάνι.



Μουσείο Της Περγάμου
Το νησί των Μουσείων, ένα συγκρότημα μουσείων που περιβάλλεται από νερό, με πιο ενδιαφέρον το Μουσείο της Περγάμου. Τα εκθέματα του μουσείου είναι πολυάριθμα και εντυπωσιακά. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το τμήμα των ελληνικών εκθεμάτων όπου δεσπόζει η αγορά της αρχαίας Μιλήτου και ο βωμός της Περγάμου. Θαυμάστε ακόμη τις πύλες της Βαβυλώνας και πλήθος άλλων εκθεμάτων.

Στο μουσείο της Περγάμου μπορείτε να δείτε :
Τον βωμό του Δία από την Ακρόπολη της Περγάμου. Το αριστούργημα αυτό ανακαλύφθηκε από τον Γερμανό Καρλ Χούμαν, ο οποίος το διαπραγματεύτηκε το θέμα με τους Τούρκους και κατάφερε να τους το πάρει μισοτιμής.


Πάρκο - Δάσος Στο Βερολίνο
Μια πόλη με φοβερές αντιθέσεις, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει! Μια σύγχρονη μητρόπολη που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο! Τεράστια πάρκα, ποδηλατόδρομοι, πανέμορφα κτίρια, μουσεία, επιβλητικές εκκλησίες και ένα πολύ καλά οργανωμένο συγκοινωνιακό δίκτυο.

Αναρίθμητα καφέ, μπαρ, κλαμπ, καμπαρέ και όπερες συνθέτουν την βραδινή ζωή του Βερολίνου, 150 θέατρα, 130 κινηματογράφοι, Φεστιβάλ, Μιούζικαλ και κονσέρτα σας κρατούν σε εγρήγορση και αποδεικνύουν πόσο αληθινή είναι η φήμη του Βερολίνου σαν πρωτεύουσα της διασκέδασης και του σύγχρονου πολιτισμού!

Νεανικό, καλλιτεχνικό, ανήσυχο, απρόβλεπτο, ιστορικό… Το Βερολίνο είναι πολυδιάστατο, κι αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος για να το επισκεφτείτε! Σε κάθε περίπτωση όποιος αποφασίσει να επισκεφτεί το Βερολίνο πρέπει να έχει υπόψη του πως δεν θα δει μια τυπική γερμανική πόλη. ”Το Βερολίνο είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι Γερμανία”, λένε χαρακτηριστικά οι Γερμανοί !!!

Πηγή
Επιμέλεια σύνταξης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου