Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ ΚΟΥΒΑΑΑ!!!!

ΚΟΥΒΑ, Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ

Η πιο όμορφη γη που ανθρώπινα μάτια έχουν δεί ποτέ' γράφει στο ημερολόγιό του ο Χριστόφορος Κολόμβος.



Η Κούβα είναι ένα ατελείωτο καρναβάλι συναισθημάτων. Τα μαγευτικά τοπία, η ζεστασιά του κόσμου, η μαγεία της τέχνης και της ιστορίας, η χαρά της μουσικής. Η Κούβα είναι ένα ταξίδι που αφήνει κάτι : την επιθυμία να την ξαναδείς. Ζήστε στη δεκαετία του '50,
με τα πολύχρωμα αυτοκίνητα, στους ρυθμούς μιας χώρας, που επιμένει να ρουφά τη ζωή, να τιθασεύει τη θάλασσα και να απολαμβάνει τον ήλιο. Λατρέψτε τις μαγευτικές ακρογιαλιές στο θέρετρο του Βαραδέρο, το τροπικό κλίμα και τα πεντακάθαρα νερά.

Αβάνα

Ιστορία και χρώματα συνθέτουν την εικόνα της μοναδικής αυτής πόλης που φέρει έντονη τη σφραγίδα του ισπανικού εποικισμού και της ινδιάνικης παράδοσης με την επιρροή της Αφρικής. Οι σκούρες πέτρες των ισπανικών μνημείων δίνουν τη θέση τους στα παστέλ χρώματα των κτισμάτων στην Παλιά Αβάνα και το Μαλεκόν, εναλλάσσοντας την αυτοκρατορική ισπανική αρχιτεκτονική με το μοντερνισμό.


O πάλε ποτέ «απαγορευμένος παράδεισος» σήμερα είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς στις προτιμήσεις των ταξιδευτών. Έχει τόσα πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη, όπως, ιστορία , κουλτούρα, νυκτερινή ζωή, υπέροχες παραλίες, καθάριες θάλασσες, τροπική βλάστηση. Οι κουβανοί είναι άνθρωποι ζεστοί , ζωντανοί- ζουν για να διασκεδάζουν. Οι ρυθμοί της σάλσα και του μάμπο είναι διάχυτοι στην ατμόσφαιρα, και σε παρασύρουν να ζεις για λίγο στον τρελό ρυθμό τους. Η διασκέδαση στην Κούβα αρχίζει το πρωί και τελειώνει το ξημέρωμα.

Bαραδέρο

Το πιο ανεπτυγμένο και γνωστό τουριστικό θέρετρο της Κούβας, αφιερωμένο στις απολαύσεις της γαλαζοπράσινης θάλασσας, της λεπτής άσπρης άμμου και του ήλιου. Αυτή η λεπτή λωρίδα γης, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων στη βόρεια ακτή, αποτελεί μοναδικό τόπο διακοπών και ξεκούρασης.



Το Βαραδέρο αποτελεί το πρώτο, στρατηγικά ανεπτυγμένο, τουριστικό θέρετρο της Κούβας και πυξίδα για την ανάπτυξη και των άλλων περιοχών μεταγενέστερα. Διαθέτει εξαιρετικά ξενοδοχεία για όλα τα γούστα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, καταπληκτικές παραλίες, δυνατότητες για θαλάσσια σπορ και ενδιαφέρουσες -προαιρετικές- εκδρομές, καθώς και νυχτερινή διασκέδαση.

Τρινιδάδ

Mία από τις σημαντικότερες πόλεις της Κούβας, με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον, η οποία έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO 'Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς'. Η αρχιτεκτονική του Τρινιδάδ αποτελεί ίσως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της αποικιοκρατικής περιόδου. Τα μοναδικά κτίρια και οι πλακόστρωτοι δρόμοι στο ιστορικό κέντρο της πόλης δίνουν τη μοναδική αίσθηση του μεγαλείου μιας άλλης εποχής.





Η μουσική της Κούβας είναι πολύ πλούσια και η πιο γνωστή πτυχή της κουλτούρας της. Το βασικό είδος αυτής της μουσικής είναι το σον, το οποίο αποτέλεσε τη βάση για άλλες μουσικές φόρμες όπως τη σάλσα, τη ρούμπα και το μάμπο, καθώς και το πιο αργό τσα-τσα.

Η λογοτεχνία στην Κούβα άρχισε να διαμορφώνει τον χαρακτήρα της στις αρχές του 19ου αιώνα. Τα θέματα της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας ήταν κυρίαρχα στον Χοσέ Μαρτί, ο οποίος ήταν σημαντικό πρόσωπο στο μοντερνιστικό κίνημα της κουβανικής λογοτεχνίας. Συγγραφείς όπως ο Νικολάς Γκιγέν και ο Χοσέ Σ. Ταγέτ επικεντρώθηκαν στη λογοτεχνία ως κοινωνική διαμαρτυρία.

Ένα παραδοσιακό κουβανέζικο γεύμα περιλαμβάνει ένα είδος μπανάνας, μαύρα φασόλια με ρύζι, ρόπα βιέχα (μικρά κομματάκια βοδινό), κουβανέζικο ψωμί, χοιρινό με κρεμμύδια, και τροπικά φρούτα.
Morro Castle
Το Κάστρο Μόρο δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού καθώς είναι χτισμένο σε περίοπτη θέση στο ακρωτήρι που βρίσκεται απέναντι από το ιστορικό κέντρο της Αβάνας. Είχε σκοπό να προστατέψει τον κόλπο και την πόλη της Αβάνας από από τις συνεχιζόμενες πειρατικές επιδρομές και κάθε είδους εχθρικές επιθέσεις.

Κούβα της Καραϊβικής. Κούβα των χρωμάτων, των εικόνων, των ήχων. Κούβα της σάλσα, της μουσικής, των ποιητών. Κούβα της Επανάστασης.

Η Κούβα είναι ένα αρχιπέλαγος ομορφιάς, ταραγμένης (πρόσφατης κυρίως) ιστορίας, μουσικής, χορού και ταμπεραμέντου που κρατάνε από την αποικιοκρατική μείξη λευκού, αφρικανικού και ντόπιου στοιχείου. Μη χάσεις την ευκαιρία, κλείσε αεροπορικά εισιτήρια για Αβάνα και άσε τον εαυτό σου να μεθύσει με ρούμι, πούρα και γοητεία!



Μουσείο της Επανάστασης βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αβάνας, ενώ πριν την επανάσταση του 1959 αποτελούσε το Προεδρικό Μέγαρο της Κούβας.


Πηγή

Επιμέλεια σύνταξης:

Μαρία Ελένη Πένια Γκονζάλες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου