Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

"Ναι!" λένε οι τουρίστες στον φθινοπωρινό ελληνικό τουρισμό.




Αύξηση παρουσιάζει η τουριστική κίνηση φέτος το φθινόπωρο με την πληρότητα στα ξενοδοχεία να αγγίζει το 80%, με χρονικό πλάνο μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου 2014. Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην χρήση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ορειβασία

Rafting

Ορεινή ποδηλασία





Οι περιοχές οι οποίες κρατούν τους τουρίστες σε ενδιαφέρον είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη και φυσικά η Αθήνα με τον δείκτη να φτάνει στο +15% συγκριτικά με την περσινή σεζόν. Σκοπός των επιχειρηματιών είναι να δημιουργήσουν μια Ελλάδα τεσσάρων εποχών. Για τον λόγο αυτό δεν θέτουν στόχο μόνο την ανάπτυξη του φθινοπωρινού τουρισμού αλλά και τον χειμερινό.




Η παραπάνω παράσταση βρίσκεται στο εσωτερικό του Ανακτόρου της Κέρκυρας και στη οροφή του, υπάρχει ένας τεράστιος πίνακας που αναπαριστά τις τέσσερις εποχές.Την Άνοιξη συμβολίζουν τα αγγελάκια (κάτω δεξιά) με τα τριαντάφυλλα, το Φθινόπωρο οι γυναίκες με το σταφύλι, το Καλοκαίρι τα αγγελάκια με τα όστρακα και τον Χειμώνα τα κορίτσια αριστερά στη φωτιά.Στην κορυφή του πίνακα, περνούν οι Ώρες, Μυθικές μορφές, κόρες του Δία που συμβόλιζαν τον Χρόνο.



Αυτή την κινητικότητα σπεύδουν να ενισχύσουν και οι αεροπορικές εταιρίες οι οποίες για όλο τον χειμώνα έχουν αυξήσει τα δρομολόγια εξωτερικού κατά 107 πτήσεις και του εσωτερικού με συν 85 νέα δρομολόγια.

Ski στον Όλυμπο




Άγιος Νικόλαος Σύρου
Ήδη υπάρχει κινητικότητα αξιοποίησης όχι μόνο του φθινοπωρινού τουρισμού αλλά και του χειμερινού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το νησί της Σύρου, το οποίο προετοιμάζεται ήδη για το καλοκαίρι του 2015 αλλά και για τον χειμώνα που έρχεται. Ο δήμαρχος του νησιού επιδιώκει να αναδείξει την διαφορετικότητα του νησιού σε σχέση με άλλα νησιά του Αιγαίου. Συνδυάζει την Ορθόδοξη και Καθολική εκκλησία, το θέατρο "Απόλλων" θα ανεβάζει παραστάσεις χειμώνα καλοκαίρι, στεγάζει το πανεπιστήμιο Αιγαίου και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην λειτουργεί στο νησί Ναυτικός Όμιλος.




Ο ναυτικός όμιλος του νησιού, είναι έτοιμος να καλύψει όλα τα θαλάσσια σπορ, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της θάλασσας. Έχει όραμα την δημιουργία κρουαζιέρων όχι με μεγάλο καράβι κλασικού τύπου, αλλά με μικρά παραδοσιακά σκαφάκια τα οποία θα ξεκινούν απο την Γαλλία και την Ιταλία με τερματισμό το νησί της Σύρου στις Κυκλάδες. Οι κρουαζιέρες αυτές θα έχουν διάρκεια 20 μερών.







Πηγή 1, Πηγή 2,

Επιμέλεια σύνταξης:
Νίτσιου Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου